یکی از ترسهای اصلی من در ویدیو مارکتینگ، قرار گرفتن در مقابل دوربین است. ترسی که فقط یک راه چاره دارد و آن هم، رفتن جلو دوربین و شروع ضبط ویدیو است.
اما سوال واقعی این است که این ترس از کجا میاد. آیا جلو دوربین رفتن و رکورد کردن ویدیو اینقدر وحشناک است یا فقط انجام دادن چند اشتباه کوچک از طرف ما باعث ایجاد این ترس شده است.
در ادامه مقاله به ۵ مورد از رایجترین اشتباهاتی که افراد در مقابل دوربین و هنگام ضبط ویدیو انجام میدهند اشاره میکنم. همچنین چرایی انجام دادن و نحوه دوری کردن از آنها را شرح خواهم داد.
فقط یک باور است. اینکه هنگام ضبط ویدیو، مقابل دوربین خوب نیستم یک باور کاملا اشتباه است. هیچ تعریف مشخصی از خوب آمدن و یا نیامدن افراد جلو دوربین وجود ندارد. مغز انسان چالش را دوست ندارد. به هر اندازه ویدیو بیشتری ضبط کنید و بیشتر جلو دوربین قرار بگیرید به همان میزان این باور شما کمتر شده و طولی نخواهد کشید که اصلا به این موضوع فکر هم نخواهید کرد.
اولین چیزی که مهم است مفید بودن محتوای شماست.
اینکه هنگام ضبط ویدیو برای هر اشتباه لفظی و یا تپق، فیلمبرداری رو متوقف کنید اشتباه است. چرا؟
کوهنوردی رو تصور کنید که در حال صعود به قله یک کوه است و در حال صعود در انتخاب یکی از مسیرها اشتباه کرده است. آیا باید به اول مسیر برگردد و دوباره از کوه بالا برود و یا نه مسیر رو ادامه داده و جهت خود را عوض کند. کدام بهتر است. یقینا اولی.
کمالگرایی مطلق، دشمن پیشرفت است. شما نباید برای هر اشتباه، رکورد ویدیو رو متوقف کنید. باید ادامه بدید و بعد از اتمام کار با نرمافزارهای ویرایش ویدیو، جاهایی که اشتباه کردید رو حذف کنید.
شاید ویدیو و یا صحنهای از فیلمی رو باید دیده باشید و حس کنید که اونی نیست که باید باشد. در واقع یعنی به خودش فشار میآورد که خودش نباشد. بیننده این نوع ظاهرسازی رو خیلی سریع درک میکند و دوست ندارد.
لازم نیست یک سخنران حرفهای باشید. شما خودتان باشید کافیست. محتوای شماست که نشان میدهد چه چیزی در چنته دارید.
مخاطب شما یک فرد واقعی در دنیایی واقعیاست. اگر محتوایی عالی دارید حتما آن را ارائه کنید تا دیده شوید. صداگذاری و یا عوض کردن تن صدا هنگام ارائه، چیزی به محتوای شما اضافه نمیکند بلکه حس بد بودن به بیننده دست میدهد.
کار شما کمک کردن به مخاطب است نه اینکه خود را فردی غیر واقعی نشان دهید.
محتوای خود را آماده کرده و شروع به رکورد ویدیو کنید.
مارک باودن در کتاب زبان بدن برای موفقیت، به این نکته اشاره کرده است که ارتباط غیر کلامی، قبل از آنکه انسان حتی زبان مشترک داشته باشد، نشانگر اعتماد به نفس بوده است.
انسانهای اولیه خیلی سریع به افراد غیر قبیله خود اعتماد نمیکردند. آنها برای زنده ماندن باید دوست را از دشمن تشخیص میدادند. باید میدانستند سلاحی که در دست فرد غریبه است یک تهدید است یا نه و تنها راه تشخیص آن، دیدن دستهای باز آن فرد بود.
بهترین راه انتقال پیام کلامی استفاده از دستهاست. هنگام ضبط ویدیو بگذارید مخاطب دستهای شما را ببیند. از دستهایتان در جای خود بهره ببرید. مانند مجسمه نباشید.
هیچ فیلمی بدون فیلمنامه موفق نمیشود. فیلمنامه مراحل یک فیلم کوتاه و بلند را مشخص میکند.
شما قبل از شروع به ضبط کردن ویدیو باید بدانید راجع به چه موضوعی میخواهید صحبت کنید. سر فصلها رو تعیین کنید. اما از روی متن نخوانید.
وقتی که از روی یک متن نوشته شده میخواهید آموزشی رو ارائه دهید، ویدیوی شما جذاب نخواهد بود. در واقع مخاطب نمیتواند به راحتی با آن ارتباط برقرار کند.
شما به عنوان یک متخصص در حوزه کاری خود باید بتوانید در حد چند دقیقه بدون وقفه و راحت راجع به موضوعات کاری خود صحبت کنید.
زمانی که از متن از قبل آماده شده استفاده نمیکنید صمیمیتر به نظر میرسید.
هیچکدام از ما اولین ویدیویی که ضبط کردیم بهترین نبوده است. به مرور زمان و با تکرار و تمرین است که پیشرفت خواهیم کرد.
ترس از دوربین عادی است و با تمرین کردن از بین خواهد رفت. فقط تمرین کنید.
در مقاله ویدیو مارکتینگ به صورت کامل به نحوه غلبه بر ترس از جلو دوربین رفتن پرداختهایم.
دوست دارم نظرات و تجربیات خود رو با ما به اشتراک بزارید.